Avontuurlijke ontdekkingsbox Juli 2023

Avontuurlijke ontdekkingsbox Juli 2023

Dit waren de 6 verschillende bieren uit de Gedurfde ontdekkingsbox van juli 2023: 

1. Red Punch (3,5% ABV, N/A IBU)

Deze Red Punch is een bijzonder fruitbier! Naast het gebruik van 300 ml per L puur sap van de zure kers werd het bier ook verrijkt met sap van de blauwe honingbes. Een nobele onbekende, want deze bes wordt superfruit genoemd dankzij haar hoog gehalte aan vitaminen en anti-oxidanten! Met haar donkerrode kleur en lichtroze schuim is dit het perfecte bier om van te genieten tijdens de gezellige zomeravonden. Het is een bier met lichtzoete aanzet, friszure afdronk en de krachtige aroma’s van rood fruit .

 Vicaris Red Punch

2. White Kveiking (6% ABV, 40 IBU)

White Kveiking is een tarwebier in de basis, maar bevat ook gerst en haver. Dat zorgt voor de duidelijke troebelheid. De Kveikgist geeft iets funky aan het bier. Motueka hop en Chinook werden gekozen als aromahoppen en geven de duidelijke fruitige citrustoetsen in het bier. 

 White Kveiking

3. Baptist Saison (6,5% ABV, 27 IBU)

BAPTIST is gebrouwen als eerbetoon aan Jan Baptist de Bruyne, stichter van de brouwerij in 1784 en tevens ter gelegenheid van de opening van Bar Baptist in brouwerij Van Steenberge. De BAPTIST Saison zorgt met zijn aparte, aangename bitterheid en lichtzurige toets voor een verfrissend drinkmoment

Baptist Saison

4. Ezel Blond (6,5% ABV, N/A/ IBU)

"Ezel” is in Vlaanderen een spotnaam voor bepaalde mensen of zelfs ganse dorpsgemeenschappen. Zoals voor het volk uit deze streek, werd “Ezel” symbool voor geduldig maar koppig doorzetten, bewust van de eigen kwaliteit. Zo is ook dit blond bier, gebrouwen met eerlijke grondstoffen van de hoogste kwaliteit, zacht van smaak, maar stevig van karakter!

Ezel Blond

5. Zwoantje Tripel 

Zwoantje Tripel

6. Rik en Raf Triple Barrel Aged (9% ABV, 35 IBU)

Deze Tripel van BramBrass is een atypische 3-granen triple (die op zich ook al lekker is) en vervolgens gerijpt werd gedurende 4 maanden op een filliers Jenevervat. Het geeft een extra diepte en body aan deze tripel.

Rik en Raf Tripel Barrel Aged

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.