Avontuurlijke ontdekkingsbox juni 2023

Avontuurlijke ontdekkingsbox juni 2023

Dit waren de 6 verschillende bieren uit de Avontuurlijk ontdekkingsbox van Juni 2023: 

1. Space Cadet (5% ABV, 40 IBU)

Space Cadet ziet eruit als een witbier, maar in plaats van koriander en eventueel sinaasappelschil toe te voegen (vaak typisch voor Belgisch witbier), werd dit vervangen door 2 hopsoorten die een gelijkaardig aroma en smaak geven. Soms wordt deze space cadet dan ook wel eens omschreven als Witte IPA.

 Space Cadet Bier

2. Maknifique (5,7% ABV, N/A IBU)

De MAKnifique start met een volle smaak en stevige body aangevuld met een sterke hopsmaak en dus bitterheid die domineert, maar niet in overmaat is. Sterke hints van vlierbloesem, groene appel, geroosterde granen en gepofte kastanje. Naarmate de tijd vordert, zakt de bitterheid aangenaam weg. MAKnifique is fijn parelend met een perfect gebalanceerde volmondige smaak.

 Maknifique bier

3. Lelijken Das (6,2% ABV, 25 IBU)

Lelijken Das doet denken aan de ongefilterde bieren uit de jaren 70, met hop uit de nieuwe wereld. Het smaakprofiel bestaat uit fruitige en kruidige esters met een toets citrus in de neus. De stevige biscuitmout blendt mooi met de delicate hopcombinatie en maakt het bier eleganter en complexer met leeftijd

 Lelijken Das bier

4. Bux Bier blond (6,5% ABV, 28 IBU)

Bux beer blond wordt gebrouwen met Columbus-hoppen die een kruidig aroma hebben en de pittigheid van zwarte peper, en Brwers Gold hoppen die een fruitig maar ook kruidig aroma hebben. Het resultaat is een volwassen bier met een heerlijke zachte bittere nasmaak die enige tijd blijft hangen en je doet verlangen naar de volgende slok.

Bux Bier blond

5. Den Duffeleir (7% ABV, 32 IBU)

Een smaakvol, amberkleurig bier met hergisting op fles”, zo staat de Tripel Amber van Den Duffeleir op de eigen webshop omschreven. Biernet. nl voegt daar nog het volgende aan toe: “Tripel Amber heeft een fruitige en afgelijnde bitterheid in de afdronk. Ideaal dus voor op een zonnig terrasje” Voor de amberkleur wordt gebruik gemaakt van 3 soorten gerstenmouten

Den Duffeleir Bier

6. Sloeber IPA (7,5% ABV, N/A IBU)

Wie IPA zegt, zegt natuurlijk hoppigheid (en bitterheid). Sloeber IPA bevat 4 hopsoorten: Magnum, Citra, Amarillo en Simcoe. Hierdoor ontstaat een fruitig hopbitter bier dat toch zeer toegankelijk is. In de geur zou je toetsen van abrikoos, pompelmoes en citrus moeten kunnen herkennen.

Sloeber IPA

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.