Avontuurlijke ontdekkingsbox Maart 2023

Avontuurlijke ontdekkingsbox Maart 2023

Dit waren de bieren uit de Avontuurlijke Ontdekkingsbox van maart: 

Ferre Wit (Witbier, 5,5% ABV, 15 IBU)

Een fris witbier met de duidelijke geur van citrus, afkomstig van de aanwezigheid van citrushoppen (naast koriander).
Dit bier is ook de dorstlesser als beloning voor harde inspanningen.
De naam Ferre verwijst naar Ferdinand Verbiest, geboren te Pittem in 1623 en een jezuïet die als missionaris in 1666 naar China werd gezonden. In pittem staat dan ook een standbeeld ter ere van Pater Verbiest.

Bier Ferre wit flesje

Enghien Blond (Streekbier, 7,5% ABV)

Het bier wordt op de eigen website als volgt omschreven:
“Net als zijn aroma is de smaak van Enghien Blonde een bitter orkest dat met tact maar niet te strik georkestreerd wordt geleid en rondheid biedt waar dat nodig is in het midden en achterin de mond. De kwaliteit van de hop en de zuiverheid van de mout zorgen voor een harmonieus geheel.”

Bierflesje Enghien Blond

4KNT Tripel (Tripel, 8% ABV)

Deze tripel van brouwerij 4KNT wordt door de brouwers zelf omschreven als “een goudblond bier, hergist op fles. Een samenspel van kruidige en fruitige smaken, ondersteund door een zachte moutigheid.

bierflesje 4KNT Tripel

Martha Sexy Blonde (Sterk blond, 8% ABV, 30 IBU)

Een strogeel bier met toetsen van wit, gedroogd fruit en kruidnagel. Zoete aanzet die omhelst wordt door de aanwezige alcohol. Een bier met een volle smaak, een verfijnd aroma die overgaat in een licht bittere afdronk.

bierflesje Martha Sexy Blonde

Mozaik (Sterk Blond, 8% ABV, 30 IBU)

Mozaïk is een uitgebalanceerd sterk blond bier met een toets van citrus en tropisch fruit. De naam is gekozen omdat het gebrouwen wordt met traditionele brouwgranen maar met nieuwe fruitige hopsoorten waaronder Mosaic.

bierflesje Mosaik Blond

Ad Vitam Tripel (Tripel, 8,5% ABV, 31 IBU)

Ad Vitam Triple is een roodbruin Belgisch bier van hoge gisting. Het is een volmondig, karaktervol bier met biscuit aroma’s en accenten van licht geroosterde en gekarameliseerde mout. Het bier is subtiel gehopt en heeft een aangename, gebalanceerde bitterheid en afdronk.

 bierflesje Ad Vitam Tripel

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.