Gedurfde ontdekkingsbox April 2023

Gedurfde ontdekkingsbox April 2023

Dit waren de bieren uit de Gedurfde Ontdekkingsbox van April 2023: 

1. Viven Champagner Weisse (Witbier, 4,8% ABV)

Viven Champagner Weissen werd voor het eerst gelanceerd tijdens de feestdagen van 2018 als antwoord op de standaard donkere, zoete en vrij zware eindejaarsbieren. Dit witbier is gebrouwen met champagnegist. Hierdoor ontstaat een kruidige afdronk en sprankelende, maar zeer fijne koolzuur.

2. Paljas Saison (Saison, 6% ABV, 23 IBU)

Paljas Saison is een zomers degustatie bier van hoge gisting en hergisting op de fles. De typische Saison gist zet alle suikers om waardoor dit een zeer vlot drinkbaar bier is. Het gebruik van tarwe en speciaal geselecteerde hoppen zorgt voor extra frisheid. Dit bier is dan ook 3 keer gehopt onder meer met de Citra hop, dit geeft een extra fruitige citrus toets aan dit heerlijke licht blonde bier.

3. Kapittel Watou Aged (Brown Ale, 7,7% ABV)

Met Kapittel Watou Aged heeft Brouwerij Leroy voor het eerst een bier gedurende 30 maanden in een tank laten rijpen (het is dus - helaas? - geen Barrel Aged bier, maar een ‘gewoon’ aged beer).
Het resultaat: Een aroma met een fruitige toets gevolgd door een frisse afgeronde smaak met zoetzure tonen en een vleugje bosbes.

4. Mareklop Dubbel (Dubbel, 8% ABV)

Een roodbruin bier met een alcoholgehalte van 8%, het schuim is licht crèmekleurig. Fruitig aroma, smaak is moutig en vooral kandij die lekker lang blijft hangen in de nasmaak.

Mareklop Dubbel

5. Vliegend Varken (Sterk Blond, 9% ABV, 21 IBU)

Het Vliegend Varken is een blond bier van hoge gisting met hergisting in de fles. De 9% alcohol en de dry hopping techniek zorgen ervoor dat dit bier een echte smaakbom is. Het mooie witte schuim houdt de aroma’s van dit karaktervolle bier goed vast zodat je meteen merkt dat je iets speciaals vast hebt nog voor je een slok genomen hebt. Perfect dus voor de echte bierliefhebber.

6. Schalkse 10 Tripel (Tripel, 10% ABV)

Blond bier van hoge gisting, met hergisting op de fles. Witte, romige schuimkraag die lang blijft
Complex aroma van kruiden (kruidnagel, koriander, ...), fruit (vooral citrus, zeste van bittere appelsien en in mindere mate citroen, perzik). Komt fris over ondanks het hoge alcoholgehalte.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.