Gedurfde Ontdekkingsbox juni 2023

Gedurfde Ontdekkingsbox juni 2023

Dit waren de 6 verschillende bieren uit de Gedurfde ontdekkingsbox van Juni 2023: 

1. Maknifique (5,7% ABV, N/A IBU)

De MAKnifique start met een volle smaak en stevige body aangevuld met een sterke hopsmaak en dus bitterheid die domineert, maar niet in overmaat is. Sterke hints van vlierbloesem, groene appel, geroosterde granen en gepofte kastanje. Naarmate de tijd vordert, zakt de bitterheid aangenaam weg. MAKnifique is fijn parelend met een perfect gebalanceerde volmondige smaak. 

Maknifique bier

2. Lelijken Das (6,2% ABV, 25 IBU)

Lelijken Das doet denken aan de ongefilterde bieren uit de jaren 70, met hop uit de nieuwe wereld. Het smaakprofiel bestaat uit fruitige en kruidige esters met een toets citrus in de neus. De stevige biscuitmout blendt mooi met de delicate hopcombinatie en maakt het bier eleganter en complexer met leeftijd. 

Lelijken das bier

3. Bux Bier blond (6,5% ABV, 28 IBU)

Bux beer blond wordt gebrouwen met Columbus-hoppen die een kruidig aroma hebben en de pittigheid van zwarte peper, en Brwers Gold hoppen die een fruitig maar ook kruidig aroma hebben. Het resultaat is een volwassen bier met een heerlijke zachte bittere nasmaak die enige tijd blijft hangen en je doet verlangen naar de volgende slok.

Bux Bier blond Bier

4. Schouwveger (9% ABV, N/A IBU)

Schouwveger is een donker bier met een mooie, vette, licht bruine schuimkraag. Aroma’s van koffie, mokka en licht kruidig (peper, tikkeltje kaneel, nootmuskaat en zoethout). De smaak is stoutachtig met een mooie balans tussen zoet, zuur, koffie en karamel. Een echt karakterbier met uitgesproken smaken.

Schouwveger bier

5. Maitre Quad (9,5% ABV, N/A IBU)

Quadrupel met geuren van drop, banaan en gedroogd fruit. Zoet en volmondig met accenten van chocolade en moutbitter

Maitre Quad bier

6. Dark Knight (10% ABV, N/A/ IBU)

Dark Knight is het tweede bier in de core range (vaste gamma) van BramBrass, na de Rik & Raf tripel. Het gaat deze keer om een koper-bruine quadrupel. Ondanks zijn complexiteit is het bier ook vlot drinkbaar. Die combinatie maakt het gevaarlijk om de man met de hamer tegen te komen, want het bier heeft een ABV van 10%. Het bier smaakt moutig met zoete tonen van dadels, vijgen en karamel en een lange, zachte afdronk.

Dark Knight bier

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.