Gedurfde Ontdekkingsbox Maart 2023

Gedurfde Ontdekkingsbox Maart 2023

Dit waren de bieren uit de Gedurfde Ontdekkingsbox van maart: 

Ferre Wit (Witbier, 5,5% ABV, 15 IBU)

Een fris witbier met de duidelijke geur van citrus, afkomstig van de aanwezigheid van citrushoppen (naast koriander).
Dit bier is ook de dorstlesser als beloning voor harde inspanningen.
De naam Ferre verwijst naar Ferdinand Verbiest, geboren te Pittem in 1623 en een jezuïet die als missionaris in 1666 naar China werd gezonden. In pittem staat dan ook een standbeeld ter ere van Pater Verbiest.

4KNT Tripel (Tripel, 8% ABV)

Deze tripel van brouwerij 4KNT wordt door de brouwers zelf omschreven als “een goudblond bier, hergist op fles. Een samenspel van kruidige en fruitige smaken, ondersteund door een zachte moutigheid.

Martha Sexy Blonde (Sterk blond, 8% ABV, 30 IBU)

Een strogeel bier met toetsen van wit, gedroogd fruit en kruidnagel. Zoete aanzet die omhelst wordt door de aanwezige alcohol. Een bier met een volle smaak, een verfijnd aroma die overgaat in een licht bittere afdronk.

Martha Sexy Blonde flesje

Ad Vitam Tripel (Tripel, 8,5% ABV, 31 IBU)

Ad Vitam Triple is een roodbruin Belgisch bier van hoge gisting. Het is een volmondig, karaktervol bier met biscuit aroma’s en accenten van licht geroosterde en gekarameliseerde mout. Het bier is subtiel gehopt en heeft een aangename, gebalanceerde bitterheid en afdronk.

Ad Vitam flesje (bier)

Black Hole (Imperial Stout, 10,5 ABV, 40 IBU)

Deze Imperial Stout is gemaakt met een complexe moutsamenstelling, wafels, aardbeien, ahornsiroop & kaneelmelasse, de beste dingen die je kunt vinden. Het bier is eerst donker, met smaken van karamel en chocolade, dan is er een fruitig zuurtje, gevolgd door een zoetheid van aardbeienjam.
Als een zwart gat neemt dit bier je mee naar een nieuwe dimensie.

Naughty Russian (Imperial Stout, 11,5% ABV, 65 IBU)

Dit bier, met een sterk alcoholpercentage (11,5%), zit boordevol mouten en hoppen, maar de bijzonderste eigenschap is dat het gelagerd is op rode chilipepers, wat voor een bijzondere afdronk zorgt. Ook de typische stout-toetsen van koffie en chocolade ontbreken niet.
Straf spul, maar onvergetelijk!

Bier Naughty Russian flesje

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.