Gedurfde Ontdekkingsbox Oktober 2023

Gedurfde Ontdekkingsbox Oktober 2023

Dit waren de bieren uit de Gedurfde Ontdekkingsbox voor de maand Oktober: 

1. Caravan Sultan van Brouwerij 't Verzet (Hydro IPA, 1,5% ABV, 35 IBU)

Een pompelmoesfruitige smaak, met een fijn bittertje en een iets drogere afdronk. Doordrinkbaar en verfrissend.

een hydro IPA is een andere benaming voor een hydraterende Session IPA. Session IPA’s zijn dan weer de IPA’s die net als de gewone IPA’s boordevol hop zitten, maar dankzij een lager alcoholgehalte licht en verfrissend zijn.

2. Turbeau Noir van Brouwerij Strubbe (Brown Ale, 8% ABV)

Turbo Noir bevat een zoetzure sappigheid die te danken is aan bosvruchten die aan het bier werden toegevoegd. Bovengegist, met een tweede hergisting in de fles, zorgen voor een uniek karakter.

3. De Graal Gember (Blond, 8% ABV)

De Graal Gember is een blond bier met naginsting op fles en bestaat sinds 2001. Het bier is licht gekruid, licht zoet en enigszins kruidig. Zoals de naam al aangeeft, bevat het gember(wortel), maar deze is slechts subtiel aanwezig en zeker niet overheersend.

Het won de eerste prijs op het internationaal bierenfestival van Zwevegem 2002 in de categorie karakterbieren.

4. Miss T Lucie (Sterk Blond, 8% ABV, 32 IBU)

Een brut ‘sterk blond’ bier – gebrouwen naar een droge krachtige afdronk. Het smaakpallet dendert van speels fruitig (pompelmoes, groen thee) naar krachtig droog en doet je onmiddellijk naar de volgende slok verlangen. De aroma’s bevatten fruitige toetsen van de thee die perfect blenden met de gistaroma’s

5. Ne flierefluiter (Tripel, 8,5% ABV)

Een blond tripelbier met enkel pilsmout. De bloemige toets komt van de bitterhop en twee Europese aroma-hopsoorten. Je geniet van een royale, moutige nasmaak en met wat hoppige bitterheid

6. Ambtenaar op rust (Dubbel, 8,8% ABV)

Ambtenaar op rust is een Belgsiche dubbel met toetsen van karamel, hints van donker fruit zoals dadels en pruimen en een kruidige en notige afdronk.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.